»Podobno stanje opažajo tudi v mnogih drugih razvitih državah, razlog za to pa je sodoben način prehranjevanja, ki vključuje preveč visoko predelanih živil z majhno vsebnostjo prehranskih vlaknin.«
»Zadosten vnos prehranskih vlaknin je povezan z nižjim tveganjem za pojav bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni tipa 2, raka debelega črevesa ter tudi za preprečevanje težav z zaprtjem in povišanim holesterolom.«
»Študentje ste ključni nosilci znanja, inovacij in razvoja naše države, kot bodoči strokovnjaki, raziskovalci in voditelji boste oblikovali prihodnost Slovenije, zato je izjemno pomembno, da resnično razumemo vaše potrebe, izzive, želje pravzaprav ter najdemo skupne rešitve, ki vam bodo omogočale, da v popolnosti izkoristite predvsem svoj potencial.«
»V Slovenskem društvu za celiakijo mednarodni dan celiakije izkoriščamo tudi za vnovični apel na vse odločevalce, da se končno uredi položaj odraslih bolnikov s celiakijo. Bolezen ne izbira, čas je za ukrepanje.«