Ključna beseda: prehrana

23. december 2019

»Predpostavljamo, da se bo povprečen dnevni vnos energije med letoma 2010 in 2100 zvišal za 253 kilokalorij na človeka, če upoštevamo dvig ITM-ja in telesne rasti.«

Lutz Depenbusch je za BBC dejal, da se bo povprečen dnevni vnos energije med letoma 2010 in 2100 zvišal za 253 kilokalorij na človeka, če upoštevamo dvig ITM-ja in telesne rasti.
23. december 2019

»Ugotovili smo, da bo na svetovni ravni učinek ITM-ja in telesne rasti zahteval dodaten vnos kalorij, ki ustreza kalorijskemu vnosu v Indiji in Nigeriji leta 2010 skupaj.«

Lutz Depenbusch je še dejal, da bo na svetovni ravni učinek ITM-ja in telesne rasti zahteval dodaten vnos kalorij, ki ustreza kalorijskemu vnosu v Indiji in Nigeriji leta 2010 skupaj.
23. december 2019

»To bo vodilo tudi v večjo porabo cenejše hrane, ki je energijsko bogata, a ima malo hranilnih snovi. Posledici tega bosta višanje telesne teže in slabše zdravje revnejšega prebivalstva.«

Depenbusch je opozoril, da bo večje povpraševanje po hrani vodilo v večjo porabo cenejše hrane, ki je energijsko bogata, a ima malo hranilnih snovi, kar bo imelo za posledico višanje telesne teže in slabše zdravje revnejšega prebivalstva.
22. oktober 2019

»Ne moreš imeti nekoga rad in ga nato pojesti.«

Maja Hrovat je izrazila svoje prepričanje o etičnem vidiku prehranjevanja.
22. oktober 2019
22. oktober 2019
15. oktober 2019

»Če otroci slabo jejo, slabo živijo.«

Henrietta Fore je poudarila pomen zdrave prehrane za otroke na predstavitvi Unicefovega poročila.
16. julij 2019

»Da bi zagotovili varnost preskrbe s hrano in zadostno prehranjevanje, je nujno treba izpeljati ekonomske in socialne politike.«

Poudarjajo pri ZN-u, da je nujno izpeljati ekonomske in socialne politike za zagotovitev varnosti preskrbe s hrano.
16. julij 2019

»Potrebne so strukturne spremembe, da bi najrevnejše ljudi vključili v svet.«

Združeni narodi poudarjajo, da so potrebne strukturne spremembe za vključitev najrevnejših ljudi v svet.
16. julij 2019

»To pomeni, da bi varnost oskrbe s hrano vključili v prizadevanja za zmanjšanje revščine.«

Združeni narodi dodajajo, da je potrebno vključiti varnost oskrbe s hrano v prizadevanja za zmanjšanje revščine.
3. april 2019

»Razvoj je omogočil, da potrošniku lahko pomagamo tudi s sodobno informacijsko tehnologijo.«

Pravst je poudaril pomen razvoja in uporabe informacijske tehnologije za pomoč potrošnikom pri izbiri zdrave hrane.
19. februar 2019

»Večina piščanca in govedine pride s Poljske ali Madžarske, prav tako svinjine.«

Dejan Matjašec je povedal, da večina piščanca in govedine v gostilnah prihaja iz tujine.