»Tudi zaradi tega je pomembno, da se v zvezi z uvodnimi poglavji bodočega strateškega načrta skupne kmetijske politike doseže čim večji konsenz s strokovno in zainteresirano javnostjo.«
»Koronska kriza je kmetijstvo kot panogo zelo prizadela, čeprav ta deluje normalno, saj želimo imeti polne police in zagotavljati prehransko varnost.«
»Pridelki in živali ostajajo na kmetijskih gospodarstvih. Zato prosimo vse deležnike, da solidarno prispevajo k temu, da se hrana slovenskega izvora odkupuje in prodaja, potrošnike pa, da izberejo hrano lokalnega izvora.«
»Gre za sektorsko nadomestilo ‒ za tiste sektorje, kjer bo padec dohodka presegel 30 odstotkov. Podobno je bilo v PKP1, kjer smo v tem letu iz tega naslova vložili pomoč za vinogradniški sektor, dopolnilne dejavnosti, za govedorejo in za drobnice.«
»Seveda pod pogojem, da tisti zakupnik, ki bo ta zemljišča vzel za naslednje 10-letno obdobje, to zemljišče v roku enega leta tudi reaktivira, torej da odpravi zaraščanje.«
»Ob tem prazniku, ki je zelo pomemben v vinskem sektorju, želim izpostaviti prošnjo, da se kljub običajnemu veseljačenju in druženju v tem obdobju v tem tednu vendarle zadržimo tega združevanja, spoštujemo priporočila NIJZ-a in gibanje omejimo. Predlagam, da to gibanje in veseljačenje omejimo na krog družine.«
»Ko gledam televizijo, je največ oglasov za hrano, ki prikazujejo, kot da imamo v slovenskih trgovinah izključno domače, slovensko, ekološko hrano, po možnosti pridelano z motiko in volovsko opremo. Ni pa prave sledljivosti, ki bi to dokazovala. Ti oglasi so zavajajoči in ne kažejo dejanskega stanja. To težavo bomo poskušali razrešiti.«
»Mar ni bolje, da v danih razmerah izkoristimo vse možne zmogljivosti in skrajšamo čakalne vrste tudi s pomočjo zdravstvenih delavcev, ki niso del javne zdravstvene mreže.«
»Želim si, da bi naši kmetje ohranjali ljubezen do slovenske zemlje in kmetovanja ter skupaj z zadrugami, živilskopredelovalnimi podjetji in trgovci skrbeli za našo prehransko varnost.«
»Doslej smo ohranili skoraj 300.000 delovnih mest in omogočili gospodarstvu, da je imelo zaposlene na voljo takoj po preklicu epidemije in je lahko takoj zagnalo svoje dejavnosti, kjer je bilo to mogoče.«
»Gre za pomembno vprašanje, kaj je cena proizvodnje določenega pridelka v domači pridelavi in kaj je še sprejemljiva nabavna cena za trgovca v odnosu do prodajne cene, ki jo lahko ponudi potrošniku.«