4. marec 2025
»Baje so od pamtiveka kurili pusta na mostu. Menjali so se pusti, ljudje, mostovi in države, a tradicija ostaja.«
Organizatorji opisujejo tradicijo kurjenja pusta na mostu.
4. marec 2025
»Polnila so bila letos zelo zanimiva – od hrušk in jabolčne čežane do medu. Najbolj presenetljiv je bil s šunko in bučnimi semeni.«
Pobegajlo komentira raznolikost polnil krofov na tradicionalnem izboru.
4. marec 2025
»V testo dava bučno seme, bučno olje, polnozrnato moko, kar mogoče res ni značilno za krof.«
Ema pojasnjuje posebne sestavine krofa, ki ga pripravljata s sošolko.
4. marec 2025
»V tem krofu so skoraj vse sestavine domačega izvora, vzeli sva jih z okoliških kmetij, ravno zaradi tega, da jih podpreva.«
Evelin opisuje, kako sta z Emo uporabili lokalne sestavine za krof.
4. marec 2025
»Izdelke, za katere menijo, da imajo neko tržno vrednost in prihodnost, bomo dali v prodajo v njihovo učno prodajalno – če bodo seveda študenti izdali recepturo.«
Malek Leskovar govori o načrtih za prodajo izdelkov študentov.