»Tudi blagovne rezerve so preštete, pregledane fizično. Tudi blagovne rezerve delajo in to je bilo eno od mojih prvih naročil – da gremo dejansko pogledat, da nimamo blagovnih rezerv zgolj na papirju.«
»Prerazporeditev tveganja med vse deležnike, torej po celotni verigi. Da ne bodo samo kmetije tiste, ki bodo morale delovati pod najnižjimi prodajnimi cenami, medtem ko bodo vsi drugi povečevali svoje prihodke.«
»Podatek, da se ena tretjina proizvedene hrane zavrže, moramo spremeniti, kar pomeni, da moramo spremeniti tudi sebe in družbene norme. V Sloveniji smo že pripravili strategijo za zmanjševanje izgub in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano, ki naslavlja celotno verigo in vključuje več sektorjev.«
»Koronska kriza je kmetijstvo kot panogo zelo prizadela, čeprav ta deluje normalno, saj želimo imeti polne police in zagotavljati prehransko varnost.«
»Pridelki in živali ostajajo na kmetijskih gospodarstvih. Zato prosimo vse deležnike, da solidarno prispevajo k temu, da se hrana slovenskega izvora odkupuje in prodaja, potrošnike pa, da izberejo hrano lokalnega izvora.«