»Na prireditvah in na prevzemnih mestih namreč gostje lahko stojijo in jejo, v gostinskem obratu pa ne.«
»Za gostinske vrtove oziroma gostince v tem smislu smo zelo veseli, da lahko obratujejo, nam pa dejansko ni jasna razlika med sejemsko dejavnostjo in gostinskim vrtom nekaj metrov stran.«
»Gostinec je odgovoren samo, če ne opozori gosta, sicer pa bo za kršitve PCT-pogojev v notranjosti gostinskih lokalov kaznovan gost.«
»Vsi gostinci so se znašli v težkem položaju, zato bi moral javni poziv zajemati vse gostinske dejavnosti, ne glede na število zaposlenih.«
»V teh negotovih vremenskih razmerah je za gostince edina rešitev, da se gostinski lokali odprejo po italijanskem modelu, torej tudi notranjost in ne zgolj terase.«
»Panogi gostinstva in turizma sta zagotovo največji žrtvi epidemije. Gostinci so zaprti že osem mesecev. Država jim mora z ukrepi pomagati, saj so v izjemno težkem položaju. Predvsem pa je treba odpreti gostinsko dejavnost v vseh regijah in tudi gostincem končno dovoliti delati.«
»Gostinci bijejo plat zvona! Po večmesečnem zaprtju gostinskih lokalov na celotnem območju države je bilo mnogo gostincev zaradi nevzdržnih stroškov, ki se ne morejo več kriti iz prihrankov ali prepočasne ter prenizke pomoči države, primorano že trajno zapreti svoja vrata!«
»Če gostje ob prihodu nimajo opravljenega negativnega testa, morajo lastniki lokala zagotoviti dovolj hitrih testov za samotestiranje. Gost se tako lahko ob nadzoru gostinca testira neposredno pred vstopom v gostinski obrat.«
»Naše stališče je bilo in ostaja, da je v teh negotovih vremenskih razmerah za gostince edina rešitev, da se gostinski lokali odprejo po italijanskem modelu, torej tudi notranjost in ne zgolj terase.«
»Naše stališče je bilo in ostaja, da je v teh negotovih vremenskih razmerah za gostince edina rešitev, da se gostinski lokali odprejo po italijanskem modelu, torej tudi notranjost, in ne zgolj terase.«
»Zakaj vse do zdaj niste dali nobene možnosti za vsaj delno odprtje gostinskih lokalov tistim gostincem, ki imajo možnost pripravljati malice za delavce, predvsem tople in zdrave obroke, in kulturno zaužitje te malice v toplem prostoru, pod okriljem nadzora in spoštovanja vseh ukrepov.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju