5. februar 2020
»Namen projekta je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in druge prednosti za potrošnike.«
Igor Pravst je na novinarski konferenci predstavil namen projekta inovativnih živil.
5. februar 2020
»Od skupaj prejetih 84 predlogov sta skoraj dve tretjini izdelkov dosegli ugodno oceno za prehransko sestavo.«
Anita Kušar je pojasnila rezultate ocenjevanja inovativnih živil.
5. februar 2020
»Letošnji izbor inovativnih živil dokazuje inovativnost domačih proizvajalcev in sporoča, da so izbrana živila okusna in privlačna.«
Mojca Gobec je pohvalila izbor inovativnih živil ter izpostavila njihovo okusnost in privlačnost.
5. februar 2020
»Z inovativnimi živili spodbujamo celotno verigo preskrbe s hrano, skrbimo pa tudi za razgibanost lokalnega trga, ki inovativna živila prepoznava kot posebna.«
Jože Podgoršek je poudaril pomen inovativnih živil za lokalno preskrbo s hrano in razgibanost trga.