»Če kmalu hmelja ne spravimo na vodila, smo pogoreli. Potem hmelj lahko samo še pokosimo.«
»Hmelj morajo zdaj poškropiti z aminokislinami, da ne bo ovenel.«
»Zaradi izredne arome slovenski hmelj iščejo vsi svetovni pivovarji.«
»Zelenjava, ki jo pridelujejo prebivalci v bližini nasadov hmelja, je polna zanosov fitofarmacevtskih sredstev.«
»Imamo že 12 odličnih dišavnih sort, ki jih sproti ščitimo, tako smo pred dvema letoma pridobili zaščiteno geografsko oznako Štajerskega hmelja.«
»Začelo se je v letu 2015, ko sem slučajno eno jutro na poti v službo sredi nasada hmelja opazila goro plastičnih lončkov.«
»Z žičnic, ki še stojijo, lahko rečem, da je na tla popadalo polovico hmelja. Tistega, ki pa je ostal gor, pa je oklestila toča.«
»Spravite kolena z mojega vratu.«
»Takoj jih je treba spraviti na varno.«
»Letos smo finalistke obiskovale Braslovče, kjer smo s kuhanjem slovenskih dobrot zbirale donacije za bolnišnično posteljo za starejše občane in se tudi preizkusile v nabiranju hmelja.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju