»Laboratorijski izdelki ne zagotavljajo kakovosti, prednosti in zaščite italijanske hrane in vinske kulture in tradicije, na katere je vezan del naših tradicij.«
»Druge laboratorijske rezultate še pričakujemo.«
»V prodaji je to meso označeno s skupnim simbolom 'meso istrskega goveda – boškarina/meso istarskog goveda – boškarina'.«
»Laboratorijski izvor virusa je zelo malo verjeten.«
»Zagotovo bo zelo pravi okus mesa, ker to ne bo neka umetna tvorba, ampak bo še vedno meso, narejeno iz celic, ki so v mesu.«
»Obsedeni slikar mesa«
»Meso na rastlinski osnovi – kar se je že začelo –, naslednja stvar bo meso, vzgojeno v laboratoriju.«
»Trenutno je še 500 kilogramov mesa pod vprašajem, sledljivost se še preverja. Vse meso je zadržano, torej ni v obtoku. Informacij o kakšnih novih pošiljkah spornega mesa trenutno nimamo.«
»Naj živi novo meso!«
»Kako kakovostno bo mleto meso, je odvisno od uporabljenih kosov mesa. Bolj kakovostni imajo manj vezivnega tkiva oziroma kolagena, ki daje mletemu mesu bolj grobo in slabše žvečljivo teksturo.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju