»To je bil odziv, o katerem se bomo verjetno spraševali še zelo dolgo, zakaj je Slovenija začela kupovati tako velike količine kvasa. Vsi so ga videli kot neko urgentno dobrino.«
»Primarni vzgib Slovencev je bil očitno še vedno peka kruha. V državah, ki so šle v industrializaciji dlje, verjetno tega ne bi videli, v državah, ki pa so manj razvite, je bil kvas prva misel pri nepogrešljivih surovinah.«
»Pri nas je še vedno veliko kmečkih gospodinjstev in takih, ki živijo na podeželju, prave urbane populacije je razmeroma malo. Stopnja urbanizacije v Sloveniji je nizka in posledično so tudi življenjske navade temu primerne. Prehranska kultura je pravzaprav zelo samooskrbniška, ljudje se znajo sami znajti, niso še popolnoma obrani tega znanja.«
»Peka kruha je zdaj spet 'in', v modi, sploh z drožmi je postala celo družbeno gibanje.«
»To živilo je lahko varno, vendar je bilo kršeno prav vsako pravilo.«
»Mi smo zelo tipična država žrtev tako imenovane 'trash' globalizacije.«
»Popolnoma smo izgubili občutek za izbiranje kakovosti in za razlikovanje kakovosti ‒ glavno je, da je poceni.«
»Ljudi zdaj zelo močno fascinira nizka cena kupljenih živil.«
»Če jo sosed prodaja po 4,90 evra, jo bom tudi jaz. Umetne omake, zamrznjen pomfri, pa smo tam.«
»Zdaj kuhar nima več besede pri tem, kakšen zrezek bi on potreboval za to, da bo svojo mladino nahranil.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju